Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

12 juli 2023

Oplevering Akwartier feestelijk gevierd met de buurt

Gisteren is de uitvoering van het A+kwartier officieel afgerond. Dit werd feestelijk gevierd met de buurt. Wethouder Mirjam Wijnja opende het feestje met een welkomstwoord en het aansnijden van de taart. Daarna genoten ruim 150 bewoners – jong en oud- van live jazzmuziek, voordrachten van dichters en een hapje en een drankje.

De herinrichting van het Akwartier is in 2016 gestart met de Toekomstvisie A+kwartier, die samen met buurtbewoners, eigenaren en ondernemers is opgesteld. Inmiddels zijn alle straten van het project A+kwartier heringericht tot leefstraten. Hierbij heeft de buurtvereniging Het A-kwartier ook een belangrijke rol gespeeld. Bij de herinrichting zijn de straten voorzien van nieuwe bestrating en er is extra kleinschalig groen toegevoegd.

In de leefstraten in het Akwartier is een strook voor de gevel vrijgelaten. Bewoners mogen deze strook gebruiken en inrichten. Woon je in het Akwartier en wil je jouw gevel graag vergroenen? Stuur dan een mailtje naar binnenstad@groningen.nl.