Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

23 juni 2023

Gemeente Groningen krijgt 800.000 euro voor project Dudok aan het Diep

Het bestuur van Nationaal Programma Groningen heeft 800.000 euro beschikbaar gesteld voor onder andere de vergroening van Dudok aan het Diep. Met dit project realiseert de gemeente Groningen in 2024 een nieuwe verblijfsplek in de stad aan de rand van de Diepenring.

Het subsidiegeld wordt onder andere gebruikt voor een park aan het water. In het park komen verschillende soorten bomen, struiken en bloemen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het een mooie plek wordt om te verblijven; de biodiversiteit neemt toe en de bomen zorgen voor schaduw, waardoor de gemiddelde temperatuur omlaaggaat. Zo helpt het park ook om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Als de benodigde procedures zijn afgerond, starten de werkzaamheden bij Dudok aan het Diep naar verwachting in september 2023 en worden deze in 2024 afgerond. Naast het aanleggen van het park en een vlonder wordt ook het rijksmonumentale tankstation gerestaureerd. Na de restauratie gaat Boekhandel Riemer in samenwerking met Het Koffiestation het gebouwtje uitbaten.

Het subsidiegeld van Nationaal Programma Groningen komt vanuit het lokaal programma van de gemeente Groningen en het provinciaal programma van de provincie Groningen. ‘Prachtig dat we dankzij een bijdrage van het Nationaal Programma Groningen nog meer bomen kunnen plaatsen. Dudok wordt zo echt een fijne verblijfsplek aan onze Diepenring’, aldus wethouder Rik van Niejenhuis.

Meer informatie over Dudok aan het Diep vind je hier.