Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

05 juli 2021

Rondom de Kattenbrug: tijdelijk busverkeer en Pannenkoekschip is gewoon open

De busroute over het Gedempte Kattendiep is tijdelijk weer open. In de periode van 5 juli tot 16 augustus is daarom de kruising Gedempte Kattendiep – Schuitendiep daarom weer open gesteld, voor uitsluitend bussen. Dit hangt samen met gelijktijdige werkzaamheden in het noordoostelijk deel van de binnenstad waardoor busverkeer een andere route moet nemen. Het Schuitendiep vanaf de Poelebrug richting de Steentilbrug blijft voor alle verkeer afgesloten. Wel is het Pannekoekschip dat in het Schuitendiep ligt gewoon open en bereikbaar voor het publiek.

De afgelopen weken is ondertussen verder gegaan met de vergunningsvrije en vergunde werkzaamheden aan de brughoofden van de Kattenbrug. Ook is de gemeente van plan om een nieuwe omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van de Kattenbrug zélf, het deel boven het water. Dit ontwerpbesluit ligt tot en met 5 augustus ter inzage. Op basis van de zienswijzen daarop wordt aansluitend een definitief besluit genomen. Met deze tweede vergunning wordt gehoopt de bouw van de Kattenbrug weer snel te kunnen oppakken.