Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

29 juni 2021

Pilot voor mobiel laden van elektrische bouwmachines

Op 29 juni start in Groningen een pilot voor duurzame bouwlogistiek. EVoltify en Avitec gaan in samenwerking met Neroa en gemeente Groningen elektrisch bouwmachines mobiel opladen.

Gele steentjes, groen gelegd

Avitec is het bouwbedrijf dat de alom bekende ‘gele steentjes’ in de binnenstad van Groningen vervangt. Een van de belangrijkste winstpunten bij de gunning van de aanbesteding was de duurzaamheid. Zij doen hun klussen met bijna uitsluitend elektrisch aangedreven materieel. Deze machines hebben echter twee uitdagingen. Door de accuduur konden de machines maximaal 5 uur per dag gebruikt worden en het opladen moest in de nacht op het depot in Euvelgunne van Avitec gebeuren. Met de mobiele opladers van EVoltify is het mogelijk deze machines op de bouwplaats op te laden, zonder dat hier een laadpaal voor geïnstalleerd hoeft te worden. Dit vermindert het vervoer elke dag van de bouwplaats naar het depot, en kan de inzet van de machines verhogen. De pilot vindt plaats van 29 juni tot 13 juli aan de Bloemsingel in Groningen.