Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

07 juli 2022

Start werkzaamheden Minervaplein

Vanaf donderdag 7 juli starten de eerste werkzaamheden op het pleintje voor Minerva. De werkzaamheden bestaan uit: de aanleg van een plantvak op het plein rond het beeld, het vervangen van de gele stenen (in het groen omlijnde gebied op het kaartje) en het plaatsen van een zestal bankjes (gemaakt van onder andere de oude gele stenen uit de binnenstad). Deze werkzaamheden worden naar verwachting voor de bouwvakantie afgerond. In de tweede helft van dit jaar worden de overige werkzaamheden uitgevoerd.

Plattegrond van het heringerichte Minervaplein

Nieuwe verblijfsplek
We willen het plein voor Minerva meer verblijfkwaliteit geven. Nu staat het vaak vol met fietsen. Eerder dit jaar hebben we daarom fietsvakken rond de school aan de Reitemakersrijge en Zuiderkuip aangelegd, waar studenten hun fiets kwijt kunnen. Met ingang van het nieuwe schooljaar is het niet meer de bedoeling dat er nog fietsen op het pleintje worden geparkeerd.

De werkzaamheden rondom de terrassen van de horecaondernemers worden na het terrasseizoen uitgevoerd, zodat zij hiervan minder hinder ervaren. Dan wordt ook het asfalt vervangen door gele stenen. Er komen geleidelijnen voor blinden en slechtzienden. Fietsers gaan in de toekomst op de rijbaan fietsen. Hierdoor ontstaat er op de plek van het fietspad ruimte voor terrassen onder de bomen en openbare zitelementen, waar bezoekers vrijblijvend kunnen zitten. Ook wordt het plein vergroend door middel van een plantvak met verschillende planten en grassen.