Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

27 oktober 2021

Stremming Gedempte Kattendiep - Schuitendiep - Kattenbrug

Gisteren heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State het verzoek van de gemeente Groningen om de schorsing van de aanleg van Kattenbrug op te heffen toegewezen. Dat betekent dat de bouw per direct kan worden hervat en dat het Gedempte Kattendiep per direct weer is gestremd voor al het verkeer. Bussen rijden al sinds 25 oktober om via de Grote Markt. De omleiding voor de fietsers blijft zoals dat nu ook al het geval is. Voetgangers kunnen passeren langs het werkvak. Hulpdiensten maken gebruik van alternatieve routes zoals de Steentilstraat en de doorsteek die is gerealiseerd vanaf de Rademarkt op het Gedempte Zuiderdiep.

De stremming van het Gedempte Kattendiep blijft in iedere geval staan tot februari 2022. Hierna moet de Kattenbrug te gebruiken zijn voor het (bus)verkeer. De huidige stremming van het Schuitendiep oostzijde blijft staan tot december 2021.