Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

07 mei 2024

Wat is jouw herinnering aan de Grote Markt?

De nieuwe Grote Markt is bijna klaar. Op 1 juni vieren we met elkaar het Jouw Grote Markt-festival. De gemeente Groningen is ondertussen ook druk bezig over dit heringerichte plein een mooi boek te maken. Met veel geschiedenis, wetenswaardigheden en hoe het de Grote Markt door de jaren heen is vergaan. Uiteraard krijgt de huidige aanpak ook veel aandacht. Vanzelfsprekend met veel foto’s, tekeningen en ander beeldmateriaal.

In het boek worden ook bijdragen van Stadjers en andere Groningers opgenomen. Immers, het is ook jóuw Grote Markt. Daarom: heb je ooit iets gedenkwaardigs meegemaakt op de Grote Markt? Heb je er je lief om haar hand gevraagd? Stond je er de gepromoveerde FC toe te juichen? Zweefde je angstig hoog in een kermisattractie? Deed je op de rommelmarkt ooit je beste aankoop? Of heb je een ander interessant, spannend of sterk verhaal over de Grote Markt, wellicht overgeleverd door je ouders?

Schrijf het voor ons op in maximaal 100 woorden. Kort en krachtig dus. En lever er tegelijkertijd een leuke passende foto of andere illustratie bij aan. De redactie van het boek maakt uit de inzendingen vervolgens een selectie. Wie weet wordt jouw bijdrage opgenomen in het boek dat eind dit jaar verschijnt. Stuur jouw Grote Markt-moment naar: grotemarktboek@groningen.nl. Dat kan tot en met 15 juni.