Historisch Museumkwartier

Bijgewerkt op 22 november 2021

Het nieuwe Museum aan de A biedt het publiek een interessante, aantrekkelijke geschiedeniservaring in één van de meest bijzondere (en oudste) gebouwen van de stad. Om het museum toekomstbestendig te maken en voldoende ruimte te geven, worden de gebouwen gerenoveerd en uitgebreid. Ook wordt er gekeken naar een extra entree aan de Lage der A. De ontwikkeling van een eigen horecavoorziening in het Pomphuis hoort integraal bij het Museum aan de A. Voor de realisatie van het museum wordt samengewerkt met onder andere het Noordelijk Scheepvaart Museum, Groninger Archieven, Groninger Museum en het Noorderpoort College.

Eind 2019 is de conceptfase afgerond. Er is inmiddels een stichting gevormd, die de verbouwing en uitbreiding gaat voorbereiden en uitvoeren. Door de coronacrisis is hierin vertraging opgelopen. In 2021 is een directeur benoemd. Ook is een bouwmanager aangesteld en worden de stedenbouwkundige kaders ontwikkeld. Er wordt gewerkt aan subsidieaanvragen. Het Pomphuis is inmiddels in bedrijf als horecavoorziening. De verwachting is dat het ontwerp in 2021 wordt afgerond en dat de verbouwing en uitbreiding in 2022 zal starten.

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.