3. Aanpak Oostwand Grote Markt/Nieuwe Markt

(gereed 2021)

Bijgewerkt op 7 december 2020

De oostkant van de Grote Markt is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. De nieuwe gebouwen aan de oostwand komen dichter op het plein te staan. De sociëteit van Vindicat was het eerste pand in de nieuwe Oostwand. Achter de oostwand komt een nieuw plein: de Nieuwe Markt. Op de Nieuwe Markt is Forum Groningen inmiddels open voor publiek.

Eind 2017 is op de hoek met de Grote Markt/Poelestraat de bouw van Merckt begonnen. Sinds het begin van 2020 zijn de appartementen op de verdiepingen bewoond. De ‘food market’ op de begane grond en het rooftopbar op het dak openen naar verwachting in het voorjaar van 2021.

In juni 2018 is begonnen met de bouw van het Westcord hotel tussen Vindicat en Merckt. Het hotel verwacht haar deuren te openen in de zomer van 2021.

Meer weten over de ontwikkelingen rond de Oostwand? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Meer informatie over het Groninger Forum vind je hier.

3. Aanpak Oostwand Grote Markt/Nieuwe Markt

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.