Oostwand Grote Markt en Nieuwe Markt

(gereed 2021)

Bijgewerkt op 26 januari 2021

Het plangebied Grote Markt oostzijde betreft het gebied begrensd door de oostwand van de Grote Markt, de Poelestraat, de Schoolstraat, de Popkenstraat en het Martinikerkhof. De nieuwe gebouwen aan de oostwand van de Grote Markt, waaronder het WestCord hotel en Merckt, komen dichter op het plein te staan. Achter de oostwand is een nieuw plein gerealiseerd: de Nieuwe Markt. 

De appartementen op de verdiepingen van Merckt zijn inmiddels bewoond en de horeca op de begane grond en op het dak opent de deuren in het voorjaar van 2021. De opening van het WestCord hotel staat gepland voor de zomer van 2021. De inrichting van de Nieuwe Markt is grotendeels gereed, alleen de bestrating van het deel aan de achterzijde van het WestCord hotel wacht nog op gereedkoming van de gevel. Medio 2021 zullen de bestratingswerkzaamheden voor de Nieuwe Markt gereed zijn. 

Met het project willen we zorgen voor een betere verbinding naar het oosten, nieuwe loopstromen creëren, een intiemere Grote Markt, investeringen aan de Noordwand uitlokken en nieuwe functies aan een nieuw plein realiseren. 

 Wil je meer weten over de ontwikkelingen rond de Oostwand? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Meer informatie over het Groninger Forum vind je hier.

Oostwand Grote Markt en Nieuwe Markt

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.