Stadhuis

Bijgewerkt op 25 november 2021

Het Stadhuis van de stad Groningen krijgt momenteel een opknapbeurt. Groot onderhoud, restauratie en een interne verbouwing. Verduurzaming maakt er nadrukkelijk ook deel van uit. De raadszaal verhuist van de begane grond naar de derde verdieping van het monumentale gebouw op de Grote Markt. Het gebouw nodigt straks meer dan ooit uit tot bezoek.

Midden in de binnenstad op de Grote Markt staat het Stadhuis van de gemeente Groningen. Dit neoclassisistische Rijksmonument krijgt nu een even noodzakelijke als ingrijpende opknapbeurt. Het gaat bij de aanpak om groot onderhoud, verduurzaming, restauratie en een interne verbouwing. Aan de inmiddels opgeknapte buitenkant is niets veranderd, maar binnen verhuist de raadzaal bijvoorbeeld van de begane grond naar de derde verdieping. Ook komt er een nieuwe grote ontvangstzaal in het midden van het gebouw. De werkzaamheden zijn voorjaar 2020 gestart. B&W, fracties en de ambtelijke top zijn tijdelijk verhuisd naar het pand Radesingel 6. Raadsvergaderingen vinden gedurende de verbouwing dan in het Provinciehuis plaats. In november 2021 zijn de meeste bouwkundige werkzaamheden afgerond. Het stadium van afbouw is begonnen. Rond de zomer van 2022 opent het Stadhuis weer zijn deuren.

Meer weten? Het verbouwplan, tussentijdse filmpjes van de werkzaamheden en nog veel meer staat op www.gemeente.groningen.nl/aanpakstadhuis.

Aanpak Stadhuis aflevering 11: rond met Elzo from Gemeente Groningen on Vimeo.

from on Vimeo.

 

Stadhuis

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.