Aanpak Stadhuis

Bijgewerkt op 2 maart 2021

Het Stadhuis van de stad Groningen krijgt de komende jaren een opknapbeurt. Groot onderhoud, restauratie en een interne verbouwing. Verduurzaming maakt er nadrukkelijk ook deel van uit. De raadszaal verhuist van de begane grond naar de derde verdieping van het monumentale gebouw op de Grote Markt.

Midden in de binnenstad op de Grote Markt staat het Stadhuis van de gemeente Groningen. Dit neoclassisistische Rijksmonument krijgt de komende jaren een even noodzakelijke als ingrijpende opknapbeurt. Het gaat bij de aanpak om groot onderhoud, verduurzaming, restauratie en een interne verbouwing. Aan de op te knappen buitenkant verandert niets, maar binnen verhuist de raadzaal bijvoorbeeld van de begane grond naar de derde verdieping. De werkzaamheden starten begin 2020. B&W, fracties en de ambtelijke top zijn tijdelijk verhuisd naar het pand Radesingel 6. Raadsvergaderingen vinden gedurende de verbouwing dan in het Provinciehuis plaats. Medio 2022 opent het Stadhuis dan weer zijn deuren.

Meer weten? kijk op www.gemeente.groningen.nl/aanpakstadhuis.

stadhuis1burgemeester from Gemeente Groningen on Vimeo.

 

Aanpak Stadhuis

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.