Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Aanpak Stadhuis

Het Stadhuis van Groningen is tussen 2020 en 2022 volledig gerenoveerd, verduurzaamd en deels verbouwd. De aanpak heeft een vernieuwd Stadhuis opgeleverd dat past bij de huidige gebruikerseisen en bovendien duurzaam en toekomstbestendig is.


De gevels zijn opgefrist en gerenoveerd, de pilaren schoongepoetst. Er is dubbel glas geplaatst en het verfwerk oogt weer zoals het bij een neoclassicistisch gebouw past. Binnen is de raadzaal op spectaculaire wijze verhuisd naar de zolderverdieping. Het betekent bovendien dat op de begane grond een nieuwe imposante ontvangstzaal is ontstaan. De altijd al fraaie eerste verdieping heeft extra allure gekregen doordat alle 80 pilaren zijn gemarmerd. Het Stadhuis is ondertussen ook van het gas af. Het energielabel is door de verduurzaming voorbeeldig van G naar A+++ gegaan.


Het Stadhuis op de Grote Markt is een van de meest beeldbepalende gebouwen in de stad. Als zodanig geeft het rijksmonument, net zoals de Martinitoren, extra karakter aan het centrale stadsplein dat momenteel ook wordt heringericht.

Meer weten? Ga naar gemeente.groningen.nl/aanpak-stadhuis.


Kaart

Aanpak Stadhuis

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.