Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

30 maart 2018

Gemeenteraad akkoord met nieuwe verblijfsplek akerk, aanleg Kattenbrug en aanpak Sint Jansstraat

De gemeenteraad is akkoord met het voorlopig ontwerp van de verblijfsplek bij de A-kerk. Woensdag 28 maart kwam de gemeenteraad bijeen om hierover een besluit te nemen. Dit betekent dat nu gewerkt kan worden aan een definitief ontwerp voor de plek. De verwachting is dat kort na de zomer het werk bij de akerk kan beginnen.
De gemeenteraad heeft ook met ruime meerderheid ja gezegd tegen de nieuwe brug over het Schuitendiep, de Kattenbrug. Wel wil de raad dat de brug een vaste brug wordt. Het college stelde eerder voor om de brug zo te maken dat deze in de toekomst open en dicht zou kunnen. Hiermee wilde B&W de mogelijkheid open houden om in de toekomst scheepvaart in de Diepenring mogelijk te maken. Ook hier kan nu gewerkt worden aan een definitief ontwerp. Het plan is de brug zelf in 2019 aan te leggen.
Definitieve plannen kunnen nu ook gemaakt worden voor de herinrichting van de Sint Jansstraat. Het asfalt gaat ook daar plaats maken voor gele steentjes. Deze straat wordt nog dit jaar aangepakt, in aanloop naar de opening van de nieuwe parkeergarage bij het Groninger Forum. Autoverkeer bereikt de nieuwe parkeergarage straks via de Sint Jansstraat.