Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

08 februari 2018

Werkzaamheden Enexis in de Brugstraat en Munnekeholm

UPDATE: in verband met de recente strenge vorst is de start van de werkzaamheden opgeschort. De werkzaamheden beginnen maandag 12 maart aanstaande.

Netwerkbedrijf Enexis begint op maandag 12 maart met werkzaamheden aan de leidingen en kabels in de Brugstraat. Enexis laat de bestaande gasleiding en openbare-verlichtingkabel vervangen. Dit betekent dat deze straat vanaf dan is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het werk start in de Brugstraat nabij de Abrug. Aansluitend worden later in het voorjaar de werkzaamheden in de Munnekeholm opgepakt. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de kabels en leidingen half september 2018 zijn afgerond. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de straat. Fietsers kunnen de werkvakken lopend, met de fiets aan de hand, passeren.

Het werk wordt zo ingericht dat de straat tijdens Koningsdag toegankelijk is en er netjes bij ligt. Na afronding van deze werkzaamheden in de Brugstraat volgt nog de Munnekeholm. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer A. Hak.

Onlangs heeft de gemeenteraad ook een positief besluit genomen over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm. Deze werkzaamheden gaan na Koningsdag van start, vanaf 30 april en worden in het najaar afgerond. Nadere informatie hierover volgt.