Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

19 mei 2021

Grote boom in Westerhavengebied geplant

Midden op de Westerkade is een 10 meter hoge esdoorn geplant. De plek in het midden van het winkelgebied kon wel wat groen gebruiken. In samenspraak met de Ondernemersvereniging Westerhavengebied e.o. en de Winkeliersvereniging Westerhaven is dit initiatief gerealiseerd. Later in de zomer wordt om de boom een zitbank met een klein podium geplaatst.

Hiermee wordt een extra verblijfsplek gecreëerd om als voorbijganger even uit te rusten of gewoon even lekker te zitten. Het aan de zitbank gekoppelde podium biedt ruimte om er kleinschalige evenementjes te laten plaatsvinden. Wethouder Roeland van der Schaaf (binnenstadswethouder en verantwoordelijk voor het herinrichtingsprogramma Ruimte voor Jou waarin het herwinnen van de openbare ruimte centraal staat) haalde vanmorgen samen met Sander Haarsma (bestuurslid Ondernemers­vereniging Westerhaven) symbolisch de hekken om de boom weg.

De nu geplante boom maakt onderdeel uit van het uitvoeringsplan Vitamine G. Dit groenplan geeft invulling aan de ambitie uit het coalitieakkoord om de gemeente te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Ook in de binnenstad waarvan het Westerhavengebied deel uitmaakt, is het vergroenen van de openbare ruimte een belangrijk doel.