Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

01 april 2017

Hier gaat het op de schop!

Vandaag op 1 april is er op de Westerhaven/hoekAweg een grote roze schep geplaatst. De opvallende schep vestigt tijdelijk de aandacht op de 18 april startende werkzaamheden voor de nieuwe Centrumhalte West voor het openbaar vervoer. Het gaat daarbij om het eerste uitvoeringsproject van Binnenstad 050 – ruimte voor jou. De aannemer is KWS Infra uit Leek. De werkzaamheden zijn voor de zomer afgerond. Begin september rijden dan de eerste bussen langs deze nieuwe halte. Zo is er dan ruimte om Astraat/Brugstraat en Munnekeholm vervolgens aan te pakken.

De komende vier jaar zijn er in dit verband veel projecten die de binnenstad aantrekkelijker, toegankelijker en beter bereikbaar maken. De nieuwe Centrumhalte West komt op de kop van Aweg-Westerhaven. In de directe omgeving van de schep zijn ook extra informatieborden geplaatst. De schep wordt 25 april weer weggehaald om daarna vaker in de binnenstad te verschijnen. Bij elk deelproject van ruimte voor jou zal deze op locatie worden geplaatst.

Zie: Projectpagina ov: nieuwe centrumhalte kop westerhaven/aweg