Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

09 februari 2023

Rijbaan bij Academie Minerva paar weken afgesloten als asfalt wordt vervangen door gele stenen

Halverwege februari wordt het asfalt op de rijbaan bij Academie Minerva vervangen door gele stenen. Vanaf week 7 (13 februari 2023) wordt de rijbaan daarom volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting van de rijbaan zal ongeveer 3 weken duren. Het verkeer voor laden en lossen wordt omgeleid via de Brugstraat en Astraat. Normaal gesproken zijn deze straten gesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar dit verbod wordt tijdelijk opgeheven.

Fietsers worden ter plaatse via het trottoir geleid. Om de veiligheid te waarborgen, zullen verkeersregelaars worden ingezet. Alle woningen blijven gedurende de werkzaamheden gewoon bereikbaar. De trottoirs en terrassen hebben al eerder een nieuwe bestrating gekregen.

De werkzaamheden op de rijbaan zijn onderdeel van de herinrichting van het Minervaplein. Als de werkzaamheden zijn afgerond, rijden fietsers en gemotoriseerd verkeer over dezelfde rijbaan. Er is geen apart fietspad meer. Op de plek van het fietspad ontstaat dan ruimte voor terrassen onder de bomen en openbare zitelementen, waar bezoekers vrijblijvend kunnen zitten.

Wil je meer weten over de herinrichting van het Minervaplein? Klik dan hier.