Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Kwinkenplein, Kreupelstraat en Sint Walburgstraat

Sinds de zomer van 2022 is de bus uit het straatbeeld van het Kwinkenplein, de Kreupelstraat en Sint Walburgstraat verdwenen. Dit biedt kansen om het gebied opnieuw in te richten. Omdat er minder ruimte nodig is voor verkeer, blijft er meer ruimte over om de leefbaarheid in het gebied te vergroten. Bijvoorbeeld door hier meer bankjes en groen toe te voegen. Bij de nieuwe inrichting hoort ook een nieuw straatprofiel, met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De herinrichting van het Kwinkenplein, de Kreupelstraat en Sint Walburgstraat vindt verspreid over twee fases plaats: fase 1 (2022) is een tijdelijke herinrichting en fase 2 (vanaf 2024) is een definitieve herinrichting. De tijdelijke herinrichting heeft al plaatsgevonden. Onderdeel hiervan was de verplaatsing van gehandicaptenparkeerplaatsen en een deelautoparkeerplaats uit de Rodeweeshuisstraat. Bij de definitieve herinrichting wordt meer gekeken naar de totale inrichting van het Kwinkenplein en directe omgeving. Dan wordt er bijvoorbeeld ook meer aandacht besteed aan het toevoegen van groen.

Kaart

Kwinkenplein, Kreupelstraat en Sint Walburgstraat

Tijdlijn

  • 2022 – Tijdelijke herinrichting Kwinkenplein
  • September 2022 – Verplaatsen gehandicaptenparkeerplaatsen van Rodeweeshuisstraat naar Kwinkenplein
  • Voorjaar 2023 – Ambitiedocument definitieve herinrichting
  • Eerste helft 2024 – Ontwerp definitieve herinrichting
  • 2024 – Start werkzaamheden definitieve herinrichting

Documenten

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.