Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

03 september 2021

Bushaltes over Oost – nu buitenkant Turfsingel aan de beurt

In 2022 verdwijnt de OV-bus van de Grote Markt en rijdt dan over de Diepenring. Voordat de bussen over de Diepenring kunnen rijden, is een aantal aanpassingen nodig zoals nieuwe bushaltes. Het ontwerp is met name gericht op verkeersveiligheid. Zo wordt het gebied rondom de haltes formeel een 30 km/uur zone en kunnen halterende bussen door fietsers op de rijbaan worden gepasseerd. Als auto’s de bussen passeren doen zij dat half op de rijbaan en half via een passeerstrook op de kade, hierdoor wordt de snelheid verlaagd.

De afgelopen maanden is gewerkt aan de halte aan de binnenzijde van de Turfsingel. De aanleg van deze halte bij het Provinciehuis is bijna klaar en het verkeer kan daar vanaf vrijdag 10 september omstreeks 15 uur weer langs. Vanaf de Turfsingel richting het Damsterdiep rijden is nog altijd niet mogelijk vanwege de stremming van het gedempte Kattendiep. Verkeer vanaf de Spilsluizen – Turfsingel richting Damsterdiep zal dus om moeten blijven rijden.

Vanaf maandag 6 september begint de aannemer aan de Turfsingel al wel met de werkzaamheden aan de buitenkant. Eerst maken ze er een passeerstrook. Vervolgens zal de nieuwe bushalte aan de Stadsschouwburg-zijde worden aangelegd en het trottoir heringericht. De Turfsingel buitenzijde blijft gedurende de werkzaamheden open voor doorgaand verkeer. Gedurende het werk zullen de parkeervakken aan de kanaalzijde gestremd zijn. Het werk aan de buitenzijde is naar verwachting medio december klaar. Ten slotte krijgt het plein voor de Stadsschouwburg ook nog bankjes, bomen en groen.

Meer weten? Klik dan hier!