Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

28 oktober 2021

Eindplannen Grote Markt te zien tijdens Let’s Gro

Let’s Grote Markt! Het herinrichtingsplan voor de nieuwe Grote Markt is zo goed als klaar. Tijdens het toekomstfestival Let’s Gro in het Forum (5,6 en 7 november) wordt het gepresenteerd.

  • Drie dagen lang (5, 6, 7 november) staat er op de 4e verdieping/oost een expositie over het ontwerp: Ontdek de nieuwe Grote Markt! Centraal staat een grote maquette. Info-panelen, geschiedenis en artist impressies staan er omheen. Dagelijks te zien van 9 – 22 uur.
  • Op zaterdagmiddag 6 november om 15 uur is iedereen welkom bij een informatieve talkshow Let’s Grote markt – het definitieve ontwerp in de Rabo Studio in het Forum. Wees van harte welkom. We nemen je dan mee langs de meest opvallende onderdelen van het plan, zoals de spectaculaire nieuwe bomengroep, de vele extra openbare zitplekken, de diverse aantrekkelijke speel- en waterplekken en de nieuwe fietsroutes. De ontwerpers (van Vogt Landscape Architects en de gemeente Groningen) geven in dat uurtje een reflectie op de keuzes die in het ontwerp zijn gemaakt. Ook reageren stadsbouwmeester Nathalie de Vries en deskundigen van het internationaal vermaarde bureau Gehl (Kopenhagen) op de eindplannen. De verantwoordelijke wethouders Roeland van der Schaaf en Glimina Chakor geven op hun beurt hun visie op het eindresultaat. De presentatie is in handen van Alfred Kazemier.
  • Ook interessant is de presentatie Let’s Grote Markt – Pulseren en aanhelen, op zaterdag 6 november om 17 uur, ook in de Rabo Studio. Nu de Grote Markt met de herinrichting een ‘make-over’ krijgt, ontstaan ook nieuwe kansen voor de toegangen naar het plein en de bebouwing op die plekken. Job Floris van Monadnock, toonaangevend architectenbureau uit Rotterdam, neemt ons mee in een verkenning door tijd en ruimte naar de toekomstige mogelijkheden voor de toegangen vanaf de Kreupelstraat en Tussen Beide Markten. Hij doet dit vanuit het historische DNA van het plein, gekoppeld aan de hedendaagse vraagstukken, waarmee een nieuwe kijk op deze locaties ontstaat.

Kijk voor meer informatie ook op jouwgrotemarkt.groningen.nl of letsgro.nl.