Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

28 mei 2021

Grote Kromme Elleboog, Turftorenstraat en Akerkstraat krijgen nieuwe inrichting

De Grote Kromme Elleboog, de Turftorenstraat en de Akerkstraat worden herinrgericht tot ‘groene leefstraten’. Met de nieuwe inrichting verdwijnen de parkeerplekken in de Turftorenstraat. Hierdoor zullen er in de toekomst minder auto’s door deze straat rijden.

De gemeente heeft voorafgaand aan het ontwerp gesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers. Uit de gesprekken kwamen twee mogelijke ontwerpvarianten naar voren: een variant met parkeerplekken en een variant zonder parkeerplekken. De meeste belanghebbenden hadden een voorkeur voor de variant zonder de parkeerplekken. Voorwaarde was wel dat er goede alternatieven zouden komen voor de parkeerplekken.

Al snel kwam het parkeerterrein bij de Rijksuniversiteit hiervoor in beeld. Toen echter bleek dat het niet mogelijk was om hier te parkeren, is er gezocht naar andere opties. Nu wordt er in buurtgarages ruimte gemaakt voor zo’n 30 plekken. Hier kunnen bewoners in de toekomst parkeren.

De herinrichting van de Grote Kromme Elleboog, Turftorenstraat en Akerkstraat zijn onderdeel van de Toekomstvisie A+ kwartier. De werkzaamheden starten waarschijnlijk eind 2021/ begin 2022. In 2022 moet de herinrichting klaar zijn.

Lees hier de raadsbrief over de herinrichting van de Grote Kromme Elleboog, Turftorenstraat en Akerkstraat.