Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

06 april 2021

Praat tot 19 april mee over de actualisatie van de binnenstadsvisie

De komende tijd gaat de gemeente Groningen aan de slag met de actualisatie van de binnenstadsvisie. Hierin staan alle ambities en ideeën om de binnenstad van Groningen in de toekomst bereikbaar, toegankelijk en vooral ook aantrekkelijk te houden.

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat de visie Bestemming Binnenstad (2016) is vastgesteld. In deze periode heeft de wereld niet stilgestaan. De stad is sterk gegroeid, de druk op de openbare ruimte is toegenomen en het winkellandschap is aan het veranderen. Daarnaast heeft natuurlijk ook de coronacrisis een grote impact op de binnenstad, zowel op haar ondernemers als haar bezoekers.

Al deze ontwikkelingen vragen om de huidige binnenstadsvisie nog eens goed tegen het licht te houden. Wat willen we kortom doen in de tweede helft van de binnenstadsaanpak: op welke plek, in welke volgorde en hoe houden we het betaalbaar en praktisch goed uitvoerbaar? Deze update doen we niet alleen, maar in samenspraak met de gebruikers van de binnenstad. We zijn dus ook benieuwd naar wat jij belangrijk vindt voor de binnenstad. Meepraten kan tot maandag 19 april op deze pagina. De reacties nemen we (waar dat kan) mee bij de actualisatie. Waarschijnlijk neemt de gemeenteraad rond juli een besluit over de vernieuwde visie en aanpak van de binnenstad.

Meer weten? Reageren? Kijk op https://ruimtevoorjou.groningen.nl/homepage/praat-mee-actualisatie/ .