Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

08 november 2023

Praat tot 20 november mee over de toekomst van de binnenstad

Hoe groot is onze binnenstad in 2050? Wat zijn dan de opgaven rond auto’s, fietsen en lopen? Met hoeveel zijn we dan en zijn dat enkel studenten? Hoe gaan we om met bouwhoogtes, gaan we de lucht in of juist niet? Ook: hoe behouden en versterken we de Groningse identiteit?

Om te helpen deze en soortgelijke vragen te beantwoorden, werkt de gemeente Groningen aan een strategisch kader voor de doorontwikkeling van de binnenstad. Dit strategisch kader is een document met kaarten en speelt een belangrijke rol bij het maken van keuzes voor bijvoorbeeld groen, verkeer, bouwhoogtes en het winkel- en woningaanbod in de binnenstad.

De inhoud van het kader bedenken we niet alleen, maar in samenspraak met de gebruikers van de binnenstad. Daarom organiseren we op woensdag 15 november 2023 tussen 16.00 en 19.00 uur een inloopbijeenkomst in de hal van het gemeentelijk kantoor op het Gedempte Zuiderdiep 98. U kunt hier binnenlopen op het moment dat het u het beste uitkomt. Daarnaast kun je tot maandag 20 november 2023 op deze pagina meepraten over wat jij belangrijk vindt voor de toekomst van de binnenstad. We horen graag hoe u de toekomst van de binnenstad voor u ziet!