Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

05 september 2019

Verkiezing mooiste ontwerp Dudok aan het Diep tijdens Let's Gro 2019

Stemmen op deze website kan vanaf 31 oktober 2019!

Vanaf 31 oktober, na een presentatie van de ontwerpen op Let’s Gro editie 2019, kunnen inwoners van Groningen een week lang hun stem uitbrengen op drie verschillende ontwerpen voor een nieuwe plek in de stad waar groen en ontmoeting centraal staan: Dudok aan het Diep. Het voormalige benzinestation aan de Diepenring – een rijksmonument – markeerde decennialang de overgang van Diepenring naar het Boterdiep maar verandert straks in een groene, publiek toegankelijke verblijfplaats voor jong en oud. Om te ontmoeten, te spelen, of gewoon even weg te dromen op een mooie plek midden in de drukte van de stad. Passend bij de ambitie van het college om meer openbare publieke ruimte te herwinnen in de binnenstad.

De drie ontwerpen worden tijdens Let’s Gro 2019 gepresenteerd aan het publiek. Daarna kan iedereen een week lang een stem uitbrengen op het ontwerp van zijn of haar voorkeur. Samen met een jury van deskundigen wordt uiteindelijk het definitief ontwerp gekozen. Eerst vindt er op 5 september aanstaande nog een startbijeenkomst plaats.

Alvast meer weten over Dudok aan het Diep ?
Meer info op https://ruimtevoorjou.groningen.nl/project/dudok-aan-het-diep/

Of bekijk dit filmpje over de aftrap van de ontwerpwedstrijd: aftrap project (GIC)

Of deze: drie teams, drie plannen, één plek (Gemeente Groningen)