Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

22 januari 2022

Werkzaamheden ophogen perron bushalte Zuiderdiep

Vanaf maandag 24 januari 2022 begint Avitec infra & milieu in opdracht van de gemeente Groningen met het ophogen van de perrons van de bushaltes aan de zuidzijde van het Gedempte Zuiderdiep. Het ophogen van de perrons is een eerste stap naar de (tijdelijke) herinrichting van de bushaltes op het Gedempte Zuiderdiep en het Gedempte Kattendiep.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van nieuwe busperronbanden en het herbestraten van een gedeelte van de hierachter gelegen gele stenen. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. Dit houdt in dat er telkens een klein gedeelte van de bestrating tussen de rijbaan voor de bussen en het fietspad openligt. Gedurende deze werkzaamheden blijven de panden en winkels gewoon bereikbaar.

Planning
Op maandag 24 januari 2022 starten de werkzaamheden. De verwachting is dat medio februari het werk kan worden afgerond. Op de onderstaande afbeelding staat de locatie van de werkzaamheden weergegeven.

(Tijdelijke) herinrichting bushaltes Gedempte Zuiderdiep en Gedempte Kattendiep
De werkzaamheden lopen vooruit op de op een later moment uit te voeren werkzaamheden om de capaciteit van de bushaltes op het gedempte zuiderdiep te vergroten. Deze ingreep is nodig vanwege de verwachte toename van het aantal reizigers door de gewijzigde busroutes via onder andere de nieuwe Kattenbrug. Om het halteren van de bussen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, is er een aantal aanpassingen nodig op het Gedempte Zuiderdiep en het Gedempte Kattendiep. Het ontwerp voor de (tijdelijke) herinrichting is in december 2021 door de gemeenteraad goedgekeurd.

Ruimte voor Jou
De tijdelijke herinrichting van de bushaltes op het Gedempte Zuiderdiep en het Gedempte Kattendiep zijn onderdeel van het binnenstadsprogramma Ruimte voor Jou – aanpak binnenstad 050.

Lees hier de brief die naar omwonenden is verstuurd.